resel2

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Greek
  • English (United Kingdom)

Σχεδιάζοντας για τη βιώσιμη κινητικότητα στο Δήμο Πλατανιά

There are no translations available.

Έρευνες κινητικότητας χρηστών 

Η κινητικότητα όλων των χρηστών - εργαζομένων, κατοίκων και επισκεπτών - του συστήματος μεταφορών στο Δήμο Πλατανιά αποτέλεσε το θέμα στοχευμένων ερευνών πεδίου που διεξήγαγε το Εργαστήριο Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης #ReSEL_TUC σε συνεργασία με το Δήμο Πλατανιά, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου CIVITAS SUMP-PLUS*, που υποστηρίχθηκε από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι έρευνες είχαν ως στόχο να καταγράψουν τις επιλογές μετακίνησης των χρηστών, τις απόψεις, τις προσδοκίες τους και τις προτάσεις τους σχετικά με εναλλακτικούς τρόπους και υπηρεσίες μεταφορών, ώστε να προταθούν ρεαλιστικές λύσεις για περισσότερο καθαρές, ασφαλείς και προσβάσιμες μεταφορές στην περιοχή, τόσο στα πλαίσια του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) όσο και στις μελλοντικές στρατηγικές επιλογές των εμπλεκομένων φορέων. 

Τα αποτελέσματα τους είναι ιδιαίτερα σημαντικά, καθώς αποτελούν την πρώτη οργανωμένη καταγραφή δεδομένων κινητικότητας χρηστών του συστήματος μεταφορών του Δήμου Πλατανιά. 

Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται στους πιο κάτω συνδέσμους:

  


* Η ευρωπαϊκή δράση “SUMP-PLUS: Sustainable Urban Mobility Planning: Pathways and links to Urban Systems”, ενθαρρύνει τη μετάβαση προς πιο βιώσιμες πόλεις και οικονομίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα, και στοχεύει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που σχετίζονται με την αστική κινητικότητα, μέσω της ανάπτυξης συμμετοχικών εργαστηρίων και της εφαρμογής καινοτόμων εργαλείων σε 6 διαφορετικές ευρωπαϊκές πόλεις (Πλατανιάς-Ελλάδα, Manchester-Ηνωμένο Βασίλειο, Antwerp-Βέλγιο, Klaipeda-Λιθουανία, Alba lulia-Ρουμανία, Lucca-Ιταλία). Στo SUMP-PLUS συμμετέχουν ο Δήμος Πλατανιά και το Εργαστήριο Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος Πολυτεχνείου Κρήτης, και υλοποιείται στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο Πλατανιάς είναι ο μόνος ελληνικός δήμος που συμμετέχει ως πόλη εφαρμογής πρότυπης μεθοδολογίας.



 

logos